Kupovina i prodaja nekretnina, neovisno o tome je li riječ o kući, stanu ili poslovnom prostoru, je složena transakcija. Iz tog razloga je ljudima koji kupuju ili prodaju nekretninu potrebna pravna podrška te je svakako preporučljivo angažirati odvjetnika.

Naime, nerijetko se događa da stanje u zemljišnim knjigama nije usklađeno sa stvarnim stanjem, a osobito je važno provjeriti je li nekretnina opterećena zalogom ili nekom drugom vrstom prava treće osobe. Iz tog razloga mi ćemo za vas pribaviti potrebne podatke u zemljišnim knjigama i katastru, te isto podrobno analizirati. Također ćemo sastaviti i pregledati ugovore o kupoprodaji nekretnina, ugovore o upisu založnog prava i fiducije na nekretnini, te riješiti upise neupisanog vlasništva u zemljišnim knjigama.

Tu smo kako bi vas pravno savjetovali oko etažiranja nekretnine, upisa posebnih dijelova nekretnine odnosno etažnog vlasništva, poduzeli sve potrebne pravne radnje kako bi vas zaštitili od primjerice prekomjernih imisija, smetanja posjeda i sl. Također vas možemo zastupati u sudskim postupcima vođenja civilne diobe nakretnina.

Kontaktirajte nas

Stjepana Radića 42D, 23000 Zadar

023 234 380

023 234 381

Pošaljite upit
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Policom privatnosti Odvjetničkog ureda Smoljan Zanki i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.